Човекът на деня. Останалите – хаос, хаос и лъжи

umruk

Снимка: globusnews.net

И докато пиша всичко това, заглеждам репортаж за едно момиче, блъснато от камион, в деня, в който е избирало роклята за абитуриентския си бал. Застрахователната компания обаче не й изплаща обезщетението… по ред причини, разбира се. Момичето обаче се бори. Аз силно вярвам в нея и зная, че ще постигне най – великите неща в своя живот… Тя е човекът на деня…

Аз съм оптимист. Но с всеки един изминал ден се убеждавам, че не просто живеем в една абсурдна държава, а населяваме един безконечно безчувствен свят. Да, просто населяваме, ние не живеем в него. Заради тези абсурди, които могат да бъдат избегнати, само ако ние започнем да действаме и поемем нещата в свои ръце. Ти готов ли си?

Чрез следващите параграфи се мотивирам, защо това момиче е “човекът на деня”. А не “останалите”…

Спорт, спорт, спорт!

“Здрав дух-здраво тяло”. Може би на тази велика мисъл се уповаваха двете групи футболни запалянковци, които решика да си спретнат запомнящ се бой-двубой на 20 януари, неделя, пред стадион “Българска армия”… За първи път ще коментирам нещо, свързано със спортно събитие. Заради това, моля Ви, че от време на време ще се впускам в други теми…

Are you ready?

Та, в слънчевия и наглед спокоен неделен ден 23 януари, около 300 поддръжници на футболните бг.”грандове” Левски и ЦСКА проведоха двубой. Такава информация дадоха и от МВР. Крайният резултат – трима пострадали, двама арестувани… Пред сайта “Дневник” читатели информират, че това са момчета на по 15-20 години, въоръжени с палки и бомбички.

Да кажем, че сме свикнали младежи от тези две агитки често да си спретват по едно яко меле. защо обаче избраха точно този ден? Докато едните герои яростно нападаха другите, около 17.00 часа следобяд ветерани от двата отбора се срещат за да играят футбол по случай откриването на ремонтираната спортна баскетболна зала “Румен Пейчев”. Полицията също се присъединява, за да охлади страстите, но верните привърженици продължават схватката помежду си и в столичната Борисова градина.

(Само) контрол

Всичко до тук е доста интригуващо… Може би не мислите така, но от поведението на тези момчета лъха неуважение, липса на самоконтрол и едно изкуствено самочувствие, подплатнено с палката, намираща се в някой от джобовете. Но по – стъписващо е нещо друго – възрастта на момчетата – 15-20 години. Такава беше възрастта им и когато изпотрошиха преди година и половина витрините по бул.”Мадрид” в столицата… Някой може би ще каже, че държавата е виновна, но този път не е така. Виновни са липсващите родители. Липсата на родителско тяло безспорно създава усещане в едно дете за безнаказаност.
Всичко останало, което се случи в страната и беше от общонационално значение, допълни хаотичната българска реалност, изографисана в картината “Приятелска среща между две футболни агитки”. Ден преди футболната “схватка”, бивш боксьор опря газов пистолет в главата на вече пожизнения председател на ДПС Ахмед Доган. Кадрите от нападението създават едно странно усещане на някаква предварителност… Но няма да коментирам това, време е разследващите органи да си свършат работата…поне веднъж.
Без съмнение случката с Доган ще впрегне една голяма част от електората на ДПС в Южна България към усилена предизборна гимнастика. А, да – станахме свидетели и на първото по – сериозно изказване на новия главен прокурор Сотир Цацаров, който обясни, че прокуратурата сега трябва да действа сериозно. По-късно добави, че говорим за акт на личностна самоизява на една доста сложно конструирана личност.
По – страшно обаче звучат думите на новия председател на ДПС Лютви Местан, според когото веднага след като Доган беше заплашен с пистолет, градският прокурор на София – Николай Кокинов обещал на Доган, че задържаният ще бъде съден за опит за убийство. Ако е имало и такова обещание, ще взема и аз да запиша едно право в някой от десетките ни университети, та да взема и аз един прокурорски пост. Прокурорът не може да си позволи да прави такива констации, оценки и предварителни изказвания.

Другата тема от седмицата – АЕЦ “Белене”. С няколко думи  – нищо не ни обясниха и нищо не казаха тези политици. Нагледахме се на само на грозни политически нападки и сеири… е, ще го усетим и по джоба си.

И отново…

И докато пиша всичко това, заглеждам един репортаж за едно момиче, блъснато от камион, в деня, когато си е избирало роклята за абитуриентския си бал. Застрахователната компания обаче не й изплаща обезщетението… по ред причини, разбира се. Момичето обаче се бори. Аз силно вярвам в нея и зная, че ще постигне най – великите неща в своя живот… Тя е човекът на деня…

Аз съм оптимист. Но с всеки един изминал ден се убеждавам, че не просто живеем в една абсурдна държава, а населяваме един безконечно безчувствен свят. Да, просто населяваме, ние не живеем в него. Заради тези абсурди, които могат да бъдат избегнати, само ако ние започнем да действаме и поемем нещата в свои ръце. Ти готов ли си?

Advertisements
Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s